Rosa درون لاتین بـه معنای گل سرخ مـی باشد . کشف گونه جدیدی از گل سرخ در ایران عکس از آغاز تاریخ ، کشف گونه جدیدی از گل سرخ در ایران عکس گل سرخ بیش از همـه گلها درون قلوب بشر جای جای گرفته و از وقتی کـه مردم از زیبایی درخشان گل ، آگاهی یـافته اند ، گل سرخ یک سرو گردن از آنـها بلند تربوده است. کشف گونه جدیدی از گل سرخ در ایران عکس گل سرخ مـیراث بزرگی از افسانـه وتاریخ را بـه همراه دارد . این درختچه زیبا ، مـیلیونـها سال قبل از بوجود آمدن بشر درون روی زمـین ، زیسته و زیبائی و عطر را درون همـه جا گسترده هست فسیلهائی کـه از شکوفه های گل سرخ درون آرگون (Oregon)و کولورادو(Colorado)بدست آمده ، محتملاً بـه ۳۵ که تا ۷۰ مـیلیون سال قبل ، مربوط بوده است.

رزهای خشکیده ای از ۳۰۰ سال قبل ازمـیلاد از گورهای مصریـان بدست آمده تصور مـیرود کـه نشان اولین آشنائی مصریـان با گل سرخ باشد. معهذا تحقیقات وسیعتر نشان مـی دهد کـه این گل بومـی مصر نبوده ، بلکه از آسیـای صغیر بـه آنجا آورده شده است.تاریخ افسانـه وار گل سرخ طی قرنـها توسط هنرمندان ، صنعتگران ، نویسندگان و درختکاران بوجود آمده کـه بوسیله این گل زیبا افسون شده اند و شرح فریفتگی شان را به منظور آیندگان نگه داشته اند که تا از آن لذت ببرند . از جمله شاعرانی کـه افسانـه های اساطیری پیرامون گل سرخ درون مدایح و ستایشگرها گفته ، مـی توان بـه اثر اناکرئون (Anaceron) قرن ۶ مـیلادی شاعر غزل سرای یونانی پی برد و رو نسازد (P.de Ronsard) 1585-1524، شاعر فرانسوی ، فرانسوادومالحرب (F.de Malherbe) 1555-1648 ، شاعر فرانسوی درون باره هنری چهارم ولوئی سیزدهم و بالاخره غزلهای سلیمان (Cantiouses des cantiques) را مـی توان نام برد.اپوله (Apuless)180-125 نویسنده لانتی درون داستان خر زرین مـی گوید، چگونـه بصورت آدم درون مـی آید گه گل سرخ مـی چرد . پیندار (Pindar)438-518 قبل از مـیلاد ، شاعر غزل سرای یونانی، دیونیزیوس با(Diony sios Bacchus) گل سرخ را بـه رب النوع یـاد گشته هست و درون روم باستان ، گل سرخ مطلقاً وابسته و تقدیم بـه دیونیزیوس باو ونوس محسوب مـیگشت ، به منظور مثال عید سالانـه ان شادی کـه در بهاران برگزار شده هست ، درون این روز کـه متعلق بـه ونوس (Venus Erycina) بوده، درباریـان کوچه و خیـابانـها و باغات را با گل سرخ و مورد (Myrtus communis) تزئین مـی د. درون مـیهمانیـها جشن گل سرخ مـی گرفتند و همـه جا را با این گل افسونگر مـی آراستند و از قدحها شربت گل سرخ مـی نوشیدند ، امپراطوران و همسرانشان روی تختخوابهایی از گل سرخ مـی خوابیدند و در هایشان از عطر گل استفاده مـی د. درون تراس ( Thrace) (محلی بین یونان و ترکیـه ) گل سرخ بـه مانند سمبل ویژه اصلی خداوندی بوده هست و درون دوران تسلط رومـیان درون آن سرزمـین ، یکی ازاعیـاد دیونیزی با، بنام روزالیـا (Rosalia) نام داشت. افسانـه هایی کـه درباره گل سرخ نقل شده ، نسبت بـه سرزمـینـها ، نواحی ، عادات و رسوم، فرهنگها و معتقدات مردم زیـاد و متنوع هست . مسلمانان معتقدند کـه گل سرخ از قطره عرق جبین پیغمبر بوجود آمده هست . بنا بـه افسانـه ای ، گل سرخ درون بهشت عدن برنگ سفید بوده هست و هنگامـی کـه حوا آنـها را بوسید رنگشان قرمز شده و تا بـه حال بدان رنگ باقی مانده است. درون افسانـه های یونانی آمده هست که گل سرخ از چند قطره خون افرودیت ، الهه ی زیبائی و عشق کـه در اثر خار و خس ها ( کیـهه کوتی Ronce) جنایتکار مجروح گشته بود ، برنگ قرمز درون آمده است. همچنین تعریف کرده اند کـه رنگ گل سرخ بر اثر خون ادونیس(Adonios) خدای زیبائی و جمال فینیقیـان هست که بوسیله خوک وحشی مجروح گشته و افرودیت او را بصورت گل شقایق نعمائی (Anemone)در آورده هست . گل سرخ را یونانیـها به منظور رومـیها بـه ارمغان آورده اند کـه مجذوب آن شدند و پرورش داده و گلهای خوبی بار آوردند .در ایـام نرون(Neron) استعمال تزئینی گل سرخ درون جشنـهای رومـی بـه حد دیوانـه وار رسیده بوده .چنانکه گویند ، نرون ۴۰ مـیلیون سسترس (Sesterce) خرج تهیـه گل سرخ به منظور یک مـهمانی گل سرخ به منظور یک مـهمانی کرده بوده. بطور کلی هر جائی کـه مراسم یـا جش رومـی بطورخصوصی یـا عمومـی برگزار مـی شد ، مشکل مـی نمود کـه گل سرخ جلب توجه نکند. گل سرخ را ۴۰ قرن قبل از مـیلاد درون آسیـا روی سکه ها و ۱۶ قرن قبل از مـیلاد مسیح درون اروپا روی گچ بریـها و سکه ها نقش مـی شد. نقش معماری گل رز درون بابل و آسور نشان مـی دهد کـه این تمدنـها ، گل سرخ را مـی شناخند .نسخه های خطی قبلی از پرورش گل سرخ را ملکه گلها مـی نامـیدند . شعراء ، تاریخ نویسان ، گیـاهشناسان یونان باستان احساس خود را از گل سرخ درون نوشته هایشان ثبت کرده اند ، سافوی شاعره (Sappho) درون ۶۰۰ سال قبل از مـیلاد مسیح ، لقب ملکه گلها برخود نـهاد . هومر درون ادیسه از گل سرخ درون توصیف سپیده دم نام مـی برد و در ایلیـاد بـه روغن گل سرخ اشا ره مـی کند . شاعر حماسی سرای یونانی نیز فجر سحر گاهی (اورورAurore) را بـه مانند یک جوان درون حال پخش گل سرخ نمایـانده است. کلیساهای رومـی مسیحی روم با روش استفاده رومـیان از گل سرخ مخالفت کرده ولی بزودی آن را بـه عنوان نشانـه تسلی جهت باز ماندگان مرده ها پذیرفت . از آن موقع گل سرخ درون مراسم مذهبی ، نقاشی و نشانـهای کلیسائی و مجسمـه سازی بکار مـی رود . تابلوی”تولد ونوس”که توسط بوتیچلی (Botticelli) نقاشی شده ، افسانـه ای را کـه باز مـی کند ، این هست که گل سرخ هنگام ظاهر شده ونوس از دریـا درون نزدیک جزیره قبرس بوجود آمده تاکید مـی کند.در قرون وسطی ، درون باغها و دیرهای انگلستان ، گل سرخ را به منظور مراسم و اجتماعات مذهبی پرورش مـی دادند ، روی شیشـه های رنگی پنجره های کلیساها ، طرحها ، نقشـهای گل سرخ بـه چشم مـی خورد.پنجره مشـهوری از این توع درون کلیساهای یورک مـیینستر(York Minster)امت اتحاد خانواده های یورک و لنکاستر(Lncaster) بعد از جنگ زرها است. گل سرخ طلائی کلیسائی روم از قرن چهارده باقی مانده است. رزهای “رزساندی ” (Rose-Sunday) بوسیله پاپ متبرک و گاهی بـه اشخاص کـه در مذهب کاتولیک بـه مقام ارجمندی نائل شده اند، سپرده مـی شود . از اولین روزهای سلحشوری و قهرمانی ، گل سرخ بـه عنوان نشان نجات خانوارگی نیم تاجها ، پرچمـها و سپردهای شوالیـه ها و پادشاهان انگلیس نقش مـی شد . برخی از خانواده های سلطنتی انگلستان آن را بـه عنوان نشان اختیـار د و هنوز هم نشان انگلستان است. گلهای سرخ درون عروسها ، مراسم دفن ، آئین اعطای نشان های لشکری ، عطرسازی و پزشکی بکار مـی رفت . رسم عاشقان بود کـه حلقه ای از گل سرخ ترتیب داده ، بـه در خانـه زنی مورد پسند و علاقه شان مـی آویختند. درون مجموع مـی توان گفت درون دوران قدیم ، گل سرخ سمبل عشق ، زیبایی و شادی محسوب مـی گشت. بطوریکه درون داستانـهای کهن و قدیم هندی گل سرخ بـه منزله دلپذیری ، خدای مـهر (خورشید ۹ معرفی شده بود. اما بعد از پیدایش مسیحیت این سمبل تغییر یـافته و مادونا (Madona) مریم مقدس همـیشـه باکره، درون افسانـه های ونوس یونان کـه فراموش شده بود ، جانشین گردید. گل سرخ را نشانـه پاکیزگی معرفی گردیدو ماه ششم تقویم حیوانی ، سنبله را بـه ماه مریم باکره تبدیل د کـه برابر ماه مـه مـیلادی یـا اردیبهشت شمسی هست و درون آغاز نیز ماه گل سرخ مـی گفتند.در ایتالیـا بـه عید بهاره پانته کوت (Pantecote) کـه نزد یـهودیـان تحت عنوان روزی هست که خداوند قوانین یـهود را بر موسی پیـامبر انسان نازل کرده هست که بـه آن عید الخمسین (عید انعصره) است. مدتها بـه نام پاسکو آروزاتا (Pasqua rosata) شـهرت داشت و بزرگان دینی مسیحیـان ، گل سرخ رزین را تغییر نام دادندو هم اکنون نیز زنان عابد و مقدسه ای مسیحی مـیوه های خشک و قرمز گل سرخ را بـه نخ کشیده ، همانند تسبیح با آن عبادت مـی کنند کـه روزیـه (Rosaire) یـا تسبیح دانـه درشت گل سرخ نامـید. بـه تدریج گل سرخ ارزش و مقام خدائی دیرینـه ای را از دست داده و از آن درون مراسم تشییع جنازه ها بیشتر استفاده مـی کنند و حتی درون برخی نقاط آن را روی گوره های مـی کارند و چه بسا درون برخی از نوشته ها از ارتباط گل سرخ و برگ سخن بـه مـیان آورده شده هست . بـه عنوان مثال ، درون یک داستان افسانـه ای ایرلندی کـه اشاره دارد بـه … اگر بیماری درون خواب بیند گل سرخ را همراه مـی برد ، نشانـه آن هست اجلش فرا رسیده و خواهد مرد.در قرون وسطی ، اروپائیـان گلهای بونـه گل سرخ وحشی یـا نسترن را شوم و نحس و شیطانی مـی پنداشتند . شاید این کج اندیشی از نوشنـه ای مولنتوف (Mullenthof)از داستان Sehlewing ناشی شده باشد کـه مـی گوید …شیطان مـی خواست بـه آسمانـها دست یـابد به منظور به ثمر رسیدن این مقصود ، نردبانی از ساقه های نسترن ساخت و از آن نردبان شروع بـه بالا رفتن کرد ، ولی خدا وند مانع گردید و نردبان پاره شده و با سر بـه زمـین سقوط کرد و تیغهای گل بدنش را مجروح ساخت.

پیدایش و توسعه رز:

اروپا که تا اوائل قرن ۱۲ مـیلادی گل سرخ را نمـی شناخت و در آن هنگام بود کـه جنگجویـان صلیبی آن را از سوریـه امروزی بـه اروپا انتقال دادندو درون آن زمان بـه این بوته گل شام مـی گفتند . نـهالهائی از این گل بـه اروپا رفت و نام گل گال بـه آنـها نـهادند. رنگ این گل درون آن زمان قرمز روشن بود اما گل دیگری بـه نام گل دمشق کـه رنگ مخملی و عطری دلپذیر داشت نیز بـه اروپا انتقال یـافت کـه تا آن هنگام چنین رایحه ای دل انگیز درون اروپا بـه مشام نرسیده بوده و تا بـه امروز این گل بـه نام داماسک رز یـا گل سرخ دمشقی شـهرت دارد.رزهای بورین با گل محمدی (Rosa damascena) وRosa gallica و سایر رزها ، پیوند داده شدند که تا خانواده بزرگی از رزها بـه نام دو رگه یـا پیوندهای دائمـی نیز بـه نوبه خود با رز چای (Tea) یـا رز ادراتا(Rosa odorata) پیوند داده شدند که تا هیبریدهای دائمـی نیز بـه وجود آمد . اولین دو رگه های چای فرانسه نام دارد کـه به سال ۱۸۷۶ درون فرانسه بـه دست آمد. نخستین دو رگیری چای ، گلهای زرد خالص ندادند.تا درون سال ۱۹۰۰ مـیلادی .ژوزف پرند دوشـه (Joseph pernet Doucher)نخستین گل کاملاً زرد خالص ، را وارد بازار کرد. این کارشناسان موفق شدند با پیوند زدن گلها بـه یکدیگر ، صدها بلکه هزارها گل را بـه رنگهای متفاوت و به نامـهای و کد های معین را روانـه بازارکنند.اوایل قرن نوزدهم مـیلادی ، درون واقع آغاز پیدایش علاقه مندی عمومـی به منظور پرورش گل شرخ ، علاوه بر جنبه های زینتی ، بـه منظور های صنعتی و داروئی مـی باشد . فعالیت زیـاد درون این زمـینـه درون فرانسه صورت پذیرفت و مشوق این کار امپراطریس ژوزقین (Empress josephne) آماتور بزرگ پرورش گل رز بود . اندکی بعد از سال ۱۸۰۰ ، امپراطریس دوستاران رز را بـه باغهای خود درون مالمزون (Malmaison) دعوت کرد و با کمک آنـها کلکسیونی بالغ بر ۲۵۶ نوع رزجمع آوری نمود.امپراطریس گروهی از هنرمندان را نیز به منظور یـادداشت ، شکل و رنگ رزهایش فرا خواند ، درون مـیان این اشخاص یکی ، رافائل گلها پ-ژ-ردونـه (P.J.Redoute) بود کـه بعدا نقاشیـهای آبرنگ ، وی درون سه مجله تحت عنوتن رزها (Les Roses) 1817-1824 منتشر گردید. اکنون علاقه مندان تابلوها یـا نسخه های آنـها را بـه عنوان گنجینـه های با ارزشی مورد ملاحظه و بررسی قرار مـی دهند . علاقه بیشتر بـه پرورش رز موجب پیوند زدن ، گردید و انواع جدید از آن ، بوجود آمد و اکنون نیز این انواع وجود دارد . درون سال ۱۸۲۹ ، نام ۲۰۰۰ نوع درون کاتاوگ آن زمان نوشته شده بود . درون حدود ۱۶۰۰ نوع رز نام کـه از ۱۸۱۵ که تا کنون بوجود آمده و از بین رفته هست . کل سرخ امروز با رزهای قرنـهای گذشته خیلی متفاوت اند. آنـها درون رنگ ، شکل ، بو، طول مدت گل دهی با اجداد خود بواسطه هیبریدهای انجام گرفته ، فرق دارند. درون اوایل سال ۱۸۰۰ ، تمام رزها ، فقط درون تابستان گل مـی دادند بـه غیر از رزمانتلی چینی (Monthly) کـه در پاییز نیز گل مـی دادند.با رونق گرفتن کشت گل رز درون سراسراروپا ، نمایشگاههای مخصوص گل ترتیب داده شد ولی ازهمـه بالاتر فستیوال گل درون ژنومـی باشد . کـه در هر سال درون سراسر دنیـا برگزار مـی شود و بی نظیر هست . حتی گروهی از افراد با سلیقه و ذوق آن را درون ردیف مراسم برگزاری جوایز اسکاردر هالیوود مـی دانند . از طرفی ، نمایشگاه گل سرخ منحصر بـه ژنونبوده ، بلکه درون اقصی نقاط جهان بر پا مـی گردد ، مانند وست بروک پارک (هلند) پارک دلی درون مادرید “سن” درون دوبلین پایتخت ایرلند ، دورتموند درون آلمان و غیره ، درون سال ۱۹۸۷ یک مسابقه بزرگ رقابت انگیز با شرکت هزاران غلاقمند بـه رز درشـهرپاریس با حدود ۴۰۰ نوع گل مختلف بـه معرض نمایش درآمد و در واقع بهشتی از گل، عطر و رایحه مطبوع مشام بینندگان را معطر ساخت. یک نوع گل کـه پیوندی از چندین نوع گل رز بود بـه عنوان << آلن مـید لانت >> تعلق گرفت. گل او کـه پیوندی از چند گل بئد بـه نام ( شری مـیدلنو) شـهرت یـافت . پدر این شخص ، گلی را ابداع کرد بـه نام گل صلح (Pease) اشتهار پیدا کرده است. اما با توتیکه برنده بهترین گلها شد، یک خانم ایرلندی بود و جایزه بزرگترین گل بـه یک گلخانـه انگلیسی تعلق گرفت و هرمان کورس جایزه کوچکترین گل و خانواده پل سن دانمارکی جایزه معطر ترین گل را بـه خود اختصاص دادند.

خواستگاه و انتشار جغرافیـائی:

گل سرخ یکی از پنج پایـه اصلی رز درون دنیـا هست . منشأ اصلی این گل آسیـای جنوب شرقی و ایران گزارش شده هست . امروزه درون تمام نقاط دنیـا کشت مـی گردد و قسمت اعظم گل سرخ از کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیـه ، مراکش و ایران تولید و صادر مـی گردد. کشت و کا رآن درون ایران ، درون زمانـهای پیش متداول بوده است. درسالهای اخیر محصول گل بریده یکی از محصولات عمده باغبانی کشور بـه شمار مـی آید و این محصول درون تمام فصول بـه بازار عرضه مـی شود.

مورفولوژی:

ساقه و برگ :

گل سرخ درختچه ای بوته ای هست که بـه مقتضای انواع اقلیمـها ارتفاعی بین یک که تا دو متر متغیر ، دارای ساقه های خاردار ، خارهای ریز و فراوان ، برگهای مرکب ، غالبا پنج برگچه ای و دندانـه دار سطح روئی برگ سبز تیره و سطح پشتی آن کدر هست . ساقه های گل محمدی بـه جوانب و بالا رشد مـی کند.

گل ، مـیوه ، بذر:

گل رز دارای گلهای درشت ، معمولاً پرپر و به رنگهای صورتی ، سفید ، قرمز، متمایل بـه ارغوانی، درروی ساقه بطور منفرد و یـا خوشـه های سه که تا پنج تائی ظاهر مـیشود.

موارد استفاده :

گل سرخ ، مظهر محبت هست و زیبائی، عطر دل انگیز آن از دوران باستان آن را ستوده اند و حکمای یونان مصارف فراوانی ( مخصوصا درون عطر سازی و پزشکی ) به منظور آن ذکر کرده اندو درون طب شرق جایگاه ویژه ای داردگل محمدی کـه در واقع گل سرخ پرپر ، صورتی رنگ مظهر زیبائی و جمال طبیعت بـه شمار مـی آید گویند پیـامبر اسلام بـه عطر گل سرخ علاقه وافر داشتند و آن را زیـاد استعمال مـی فرمودنداکنون نیز عطر و گلابی کـه از گل سرخ تهیـه مـی کنند، درون مجالسی با ختم صلوات مصرف مـی کنند.عمده قسمتهای مورد استفاده این گیـاه گلها و مـیوه های آن مـی باشد .گلبرگها و مـیوه های گل سرخ ، کمـی قابض بوده و از این رو آن را بـه عنوان داروی قابض ملایم بـه کار مـی برند. دانشمندان انگلیسی درون حین جنگ جهانی دوم متوجه شدند کـه مـیوه های گل رز ، بـه عنوان منابع بسیـار غنی از ویتامـین ث بـه شمار مـی آید ، بـه طوریکه سه عدد مـیوه متوسط گل سرخ یـه اندازه یک پرتغال معمولاً ویتامـین ث دارد. روی همـین اصل از قدیم درون روستاهای مناطق معتدل ایران ، از مـیوه گل سرخ و نسترن ، آش ، شربت و ترشی درست مـی دو یـا نوعی ازآن کـه در مازندران << کلیک >> ودر آذربایجان<<گلدیک >> مـی گویندو بعد از ریختن گلبرگها رنگشان قرمز روشن و نرم مـی باشد بـه شکل خام نیز مصرف مـی گردد.از گلبرگهای گل محمدی درون نواحی غربی و شمال کشور ، مربا و شربت درست مـی کنند کـه به علت داشتن املاح ملین و مفید است.مـیوه های گل رز حاوی اسید اسکوربیک بـه مقادیر ۵/۰ که تا ۷/۱ درصد مـی باشد ولی مقدار ویتامـین موجود درون آن بستگی تام بـه منشا ء گیـاهی ، محل کشت ، آب و هوای منطقه ، زمان جمع آوری و طریقه خشک شدن محصول دارد. درون حقیقت مـیوه های گل سرخ موجود درون بازار اغلب فاقد ویتامـین ث مـی باشد، حتی اگر بپذیریم کـه مـیزان اسید اسکوربیک موجود درون مـیوه گل محمدی بالا و در حدود یک درصد باشد و تمام این مقدار کاملاً وارد فراورده ها ی تهیـه شده مانند دمکرده ، سوپ و مربا مصرف شود ولی قیمت ویتامـین ث این فراورده ها درون حدود ۲۵ برابر قیمت ویتامـین صناعی ( سنتزی ) خواهد بود ، چون اغلب خصوصیـات فوق ممکن هست ، صحیح نباشد و چون از نظر جذب و متابولیسم ویتامـین ث طبیعی و صناعی فرقی با یکدیگر ندارد ، بنابراین مـیوه گل سرخ ، نمـی تواند بـه عنوان یک منبع اقتصادی به منظور ویتامـین ث محسوب شود و در قرصهای ویتامـین ث محتوی مـیوه گل سرخ و ویتامـین ث صناعی هست ، اغلب ذکری از ویتامـین ث طبیعی نمـی شود و در اکثر موارد مقدار ویتامـین ث طبیعی نیز بسیـار ناچیز است.

گلاب و اسانس:

همزمان با بهار و ماههای اردیبهشت و خرداد ، گلهای محمدی با عطری دل انگیز محیط پیرامون را عطر آگین مـی کنند. درون این زمان کارگاههای سنتی و صنعتی مختلف گلابگیری درون اقصی نقاط ، با وسایل تقطیر ، گلها را هر روز صبح زود ، قبل از باز شدن کامل غنچه ، چیده و به همراه بخار آب درون دیگهای مخبلف ، تقطیر مـی نماید.اسانس حاصله کـه در قسمت فوقانی پارچه جمع آوری شده ، تجمع مـی یـابد را جدا و پس از آبگیری درون درون شیشـه های درون بسته ، دور از نور نگهداری مـی کنند ، اسانس را درون ظروفی کـه اطراف آن توسط نمد پوشیده شده هست ، عرضه مـی نمایند، آب باقیمانده حاصل از عمل تقطیر را بـه عنوان <<گلاب >> بـه مصارف مختلف مـی رساند .از هر ۳۰۰۰ کیلوگرم ، حدود یک کیلو اسانس بـه دست مـی آید . اسانس رز یکی از عطرهای بسیـار معروف مـی باشد کـه به طوروسیع درون عطر سازی و سایر فراورده ها ی آرایشی ( پودر دندان و انواع پمادها ) بـه عنوان خوشبو کننده بـه کار مـی رود . قسمت اعظم اسانس گل محمدی درون گلاب ، بـه عنوان تقویت کننده قلب و تهیـه شربت مصرف مـی شود . کشورهای بالکان ، فرانسه ، ترکیـه ، مراکش ، اسپانیـا و ایران تولید مـی شود.براورد قابل قبول مصرف مـیکرو گرم بـه ازاء هر کیلو وزن بدن به منظور ستیرال ژرانیل استات ، سیترونلول ، لینالیل ، استات بر حسب سیترال مـی باشد.

صنعت کلابگیری :

ایران باستان ، از دوران های بسیـار گذشته ، بـه صنعت گلابگیری اشتهار داشته و این کشور مرکز اصلی گل سرخ و گیـاهان معطر بـه شمار مـی رفته است.بیشترین کارگاههای تولید گلاب درون مـیمند و فیروز آباد فارس بوده هست . حمله مغولان همراه با نابودی همـه چیز، این صنعت را نیز دچار رکورد نمود ، بـه طوریکه از آن تاریخ که تا کنون این صنعت رواج قبلی خود را باز نیـافته است. هنر گلابگیری درون قرن دهم مـیلادی توسط اعراب بـه اروپا بده شد و اولین کشور اروپائی کـه این هنر را درون خدمت گرفت ، اسپانیـا بود.عطر و گلاب گل سرخ ایران بـه علت شرایط مناسب آب و هوائی ، از مرغوبیت خاصی برخوردار است. بـه جهت اینکه بـه مقدار کم تولید و بیشتر درون داخل کشور مصرف مـی شود. از شـهرت جهانی برخوردار است. اکثر کشورهای عربی حوضه خلیج فارس ، انواع مختلف عرقیـات وگلاب را از ایران تهیـه مـی کنند . متأسفانـه اکثر مراکز و کارگاههای گلابگیری کشور بـه صورت سنتی انجام مـی گیرد . کمتر تولید کننده ای با شیمـی ترکیبات مواد تولید شده آن آشنائی دارد .

آب مقطر ( گلاب ) گل سرخ:

آب مقطر حاصل از تقطیر گل سرخ را گلاب مـی نامند. تفاوت گلاب ایران با سایر کشورها درون این هست که گلاب ایران درون واقع از تقطیر گلهای تازه محمدی با آب مقطر تهیـه مـی شود ، درون صورتیکه گلاب سایر کشورها ، از طریق حل اسانس گل محمدی درون آب مقطر بـه دست مـی آورند.هنگامـی کـه آب مقطر گل سرخ بـه طریقه مصنوعی تهیـه شود . ژرانیول با درصد زیـادی درون آب حل شده ، ولی استرها روی صافی باقی مـی مانند. بـه عبارت دیگر ، یکی از مشخصات گل سرخ حضور هیدروکربنـهای دارای ۱۵ که تا ۲۲ اتم کربن هست که نسبت ۹/۲۲ درصد درون آن موجود هستند. این هیدروکربنـها ( استرها ) بـه مقدار زیـاد درون هنگام تهیـه آب مقطر بـه روش مصنوعی توسط صافی گرفته شده و به هدر مـی رود.


axe gole roz, gol roz, Rosa, rose flower, roz, تاريخچه-گل-رز, تصاویر گل ها, تصویر گل, تصویر گل رز, دسته گل رز سرخ, رز سرخ, عgol, عجدید گل رز, عهای زیبا از گل, عهای زیبا از گلها, عهای زیبا و رویـایی از گل رز, عهای طبیعت, عهای فوق العاده از گلهای رز رنگارنگ, عهای گل, عگل رز زیبا, عگل رز شیشـه ای, عگل رز شیشـه ای آبی رویـایی, عگل رز صورتی, گالری عگل رز, گل رز سرخ, گل زیبا, گل سرخ, یک شاخه گل رز

: کشف گونه جدیدی از گل سرخ در ایران عکس




[عهای زیبا و رویـایی از گل رز کشف گونه جدیدی از گل سرخ در ایران عکس]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 06 Jul 2018 14:02:00 +0000